Suikervrije kruidnoten

De Sinterklaastijd komt er weer aan. Natuurlijk komt dan ook de Sint-snoep om de hoek kijken. Geen goede combinatie als jij op je gewicht wilt letten. Al dit snoepgoed zit vol met suikers. Neem nu de pepernoten, echte suikerbommetjes. Ze bevatten meer dan 30% suiker! Wanneer je deze zelf bakt wordt het iets minder, zo'n 20%. Maar ga je suikervrije pepernoten zelf bakken volgens het onderstaande recept, dan bevatten ze helemaal geen toegevoegde suikers. En dat scheelt enorm!


Wat heb je nodig

50 gram roomboter; 125 gram volkorenmeel; 1 tl Stevia zoetstof; 1 tl bakpoeder; 2 tl speculaaskruiden; snufje zout; 1 eigeel en 2 el halfvolle melk. Oven voorverwarmen op 150 graden.

Aan de slag

Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg het eigeel en de melk bij de boter en meng het geheel goed door elkaar. Doe daarna het botermengsel bij de droge ingrediënten en kneed dit goed door totdat er een deeg ontstaat. 

Zet dit deeg een half uurtje afgedekt in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vergeet nu ook niet om de oven voor te verwarmen!! 

Neem het deeg uit de koelkast en rol kleine bolletjes van het deeg en druk deze een klein beetje in op de bakplaat. Zorg dat de bolletjes niet te dicht bij elkaar liggen, omdat deze nog rijzen. Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Laat de pepernoten even afkoelen en dan zijn ze klaar om op te eten.

Veel bakplezier.

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail