Tataki van biefstuk

Ben je op zoek naar een feestelijk gerecht, lees dan even verder. Deze biefstuk is op een iets andere manier bereid, dan dat wij gewend zijn. Door het marineren van de biefstuk en de bereiding met o.a. grapefruit en komkommer en natuurlijk de nodige smaakmakers, kom je tot een verrassend resultaat. 

Dit recept is voor 4 personen en is buiten het marineren zo klaar. Eventueel kun je dit gerecht ook als voorgerecht of als lunchgerecht gebruiken.


Wat heb je nodig

320 gram biefstuk; 2 grapefruits; 4 grote el ponzu (dit is een Aziatisch ingrediënt op basis van rijstewijn); 1 tl gehakte verse gember; 1 stengel citroengras; 1 komkommer; ½ gesnipperde sjalot; 1 el olijfolie; 2 takjes koriander; peper en zout.

Aan de slag

Snijd de biefstuk i 4 rechthoekige banen en leg die in een schaal. Rasp de helft van de schil van de grapefruit en voeg toe een het vlees. Snijd de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en voeg dit aan het vlees toe. Hak de gember en het citroengras heel fijn en voeg dit tevens bij het vlees. Voeg daarna 2/3 van de ponzu bij het vlees, kruid met zout en peper en rol het vlees door de marinade. Plaats dit 2 uur in de koelkast.

Schaaf de komkommer op de mandoline of grove rasp tot fijne spaghettislierten, voeg de gesnipperde sjalot toe en maak lichtjes aan met de rest van de ponzu en de olijfolie. Kruiden met zout en peper.

Haal het vlees uit de marinade en schraap de gember en citroengras van het vlees af. Verwarm een beetje olijfolie in een anti-aanbakpan tot het heet is en rooster er het gemarineerde vlees er kort aan beide zijden in Neem het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes. Dresseer dit op een bord en garneer met de komkommer, grapefruitpartjes en enkele blaadjes koriander.

Terug naar het overzicht

Opbellen
E-mail