Pompoensoep

Pompoensoep maken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Het is een pureersoep. Dus je laat alle ingrediënten zachtjes koken tot ze zacht zijn en daarna pureren met een staafmixer. Zo heb je een gezonde soep boordevol groenten. Bovendien past dit recept in koolhydraatarme voedingsgewoonten. Het recept is geschikt voor 4 personen. 

Ben je in je afvaltraject van SLIMdiet, dan is dit een goede keuze. Een SLIMdiet broodje erbij en je hebt een volledige maaltijd. Geschikt vanaf stap 1 SLIMdiet.

Pompoen uitgehold met daarin pompoensoep


Wat heb je nodig

1 kg pompoen; 2 uien; klontje boter; 2 tl kerriepoeder; 1 liter groentebouillon; peper en zout

Aan de slag

Maak de pompoen schoon: schillen en de zaadlijsten eruit halen en snijd de pompoen in gelijke stukken. Snipper de uien. 

Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Fruit hierin de uien. Voeg de pompoenstukjes toe en bak deze even mee. Voeg de kerriepoeder toe en laat deze ook even meebakken. Daarna de groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken.

Met een staafmixer kun je de soep fijn pureren. Breng de soep op smaak met zout en peper naar eigen inzicht. Smaakt heerlijk met stokbrood. 

Ben je nog in het SLIMdiet afvaltraject, bak dan een SLIMdiet broodje voor jezelf, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terug naar het overzicht  

verpakking van slimdiet brood
Opbellen
E-mail