Pesto genovese

Pesto … wie heeft er niet van gehoord. Pesto kun je gebruiken bij vlees, vis, salades, op stokbrood, pizza noem maar op.

Het is een Italiaanse smaakmaker die je ook zelf kunt maken. Zo eenvoudig is het, dat iedereen het kan. Deze pesto is gebaseerd op basilicum. Heerlijk bij kipfilet. Het juiste recept met de kipfilet kun je vinden bij Recepten

Om zelf deze heerlijke pesto te maken ga je als volgt te werk.


Wat heb je nodig:

2 el pijnboompitten; 25 gram Parmezaanse kaas; 1 teen knoflook; ongeveer 30 gram verse basilicum (alleen de blaadjes gebruiken); 6 el olijfolie extra vierge en een staafmixer.

 Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een bord, ander wordt de pesto te olie-achtig.

Rasp de kaas. Maak de pijnboompitten, kaas en knoflook fijn met de staafmixer. Voeg daarna de basilicum toe en de olijfolie zodat er een egale pesto ontstaat. Breng alles op smaak met peper en zout.

Tip 

Doe de pesto, als je die niet direct gaat gebruiken, in een schoon (weck) potje en schenk er een dun laagje olie op. Kleur en smaak blijven dan zo goed mogelijk behouden. Afgesloten is de pesto, met een laagje olie erop, 2 maanden houdbaar. Na opening van het potje is de pesto 1 week houdbaar.

Terug naar het overzicht

Opbellen
E-mail