Kip in het groen

Geschikt vanaf stap 2 in het Slimdiet afvalprogramma. 

Dit recept is gemakkelijk aan te passen als je nog in stap 1 bent in je afvaltraject. 

Gebruik je geen Slimdiet producten meer, dan kun je b.v. rijst toevoegen.

 

kipgerecht-met-broccoli-en-sperziebonen


Wat heb je nodig voor 2 personen

 2 el sesamzaadjes, 500 gram broccoli, 200 gram sperziebonen, 125 gram champignons, 1/4 rode paprika, peper, kerriepoeder, 3 el olijfolie en 250 gram kipfilet. 

Ben je nog in stap 1, vervang de kipfilet dan voor aardappelkoekjes van Slimdiet. 

Voor je partner kun je 50 gram zilverrijst toevoegen. Gebruik je zelf geen producten meer van Slimdiet, neem dan totaal 100 gram zilvervliesrijst.

slimdiet-product-aardappelkoekjes


Zo maak je dit

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn. (Kook eventueel de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.) Maar de broccoli schoon, verdeel in roosjes, schil de stronk en snijd die in plakjes. Kook de broccoli beetgaar in een bodem water in ca. 4 min. Giet de broccoli af. Maak de sperziebonen schoon en kook deze ook beetgaar. Giet de sperziebonen af. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes, Was het stukje paprika en snijd deze in lange repen en snijd deze repen nog een keer doormidden.Voor de kipfilet: bestrooi deze met peper en kerriepoeder. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipreepjes gaar en bruin in ca 10 min. Voeg dan de champignonplakjes en paprikareepjes toe en bak deze kost mee, ca. 2 minuten.

Ben je in stap 1 met slimdiet: Bereid de aardappelkoekjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de kipfilet achterwege. Voor het champignons/paprikamengsel mag je eventueel wel kruiden met de kerriepoeder.Ben je in stap 2 met slimdiet: Gebruik dan géén rijst bij dit gerecht.

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail