Gepofte aardappelen met Griekse yoghurt 

Dit keer eens een heerlijk aardappelgerecht op een iets andere manier. Gepofte aardappelen uit de oven met een heerlijke yoghurt saus met bosuitjes en dille.

 Dit recept is voor 4 personen.


Wat heb je nodig

6 middelgrote vastkokende aardappelen; 2-3 eetlepels olijfolie (met basilicum);  ½ eetlepel milde paprikapoeder; peper en grof zeezout.

Aan de slag

Verwarm de oven op 200 gr C. Schil de aardappelen niet, maar boen ze goed schoon onder stromend water. Dep ze droog. Halveer de aardappelen in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie. Leg de aardappelen naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven. Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappelen. Maal er royaal zwarte peper over en strooi er wat zeezout over. In het midden van de oven plaatsen en pof ze in 25-30 minuten gaar.

En hier hoort een heerlijk sausje bij.  

Voor het sausje heb je 150 gram Griekse yoghurt nodig. Dit roer je in een schaaltje goed los. Hier doe je 2 bosuitjes (dun gesneden) en  2 eetlepels fijngesneden verse dille doorheen. Beetje zout en peper erbij en klaar. 

                                         Terug naar het overzicht

 

Opbellen
E-mail