Gembersukade

Een heerlijk herfstrecept, dat zeker in de smaak zal vallen. Deze gembersukade kun je combineren met een heerlijke stamppot van aardappelen met rode kool. Uiteraard kun je natuurlijk ook een eigen smakelijke stamppot nemen. De gembersukade met rode kool mag je in je SLIMdiet traject gerust nemen. Vanaf stap 2 uiteraard. Wil je toch een stamppot maken, gebruik dan i.p.v. aardappelen eens knolselderij. Zo kun je tijdens je afvaltraject toch genieten van een heerlijke stamppot. In dit recept zal ik alleen de bereiding van de gembersukade met jullie delen.

Geschikt vanaf stap 2 SLIMdiet.


Wat heb je nodig

Voor 4 personen neem je: 600 gram sukadelappen; 2 teentjes knoflook in plakjes; 2 cm verse gember geschild en in plakjes; 400 ml runderbouillon en 3 el vloeibaar bakproduct.

Aan de slag

Het vlees droogdeppen en aan beide kanten met zout en versgemalen peper bestrooien. Verhit het vloeibare bakproduct en braad het vlees om en om aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember een paar minuten op een lage stand. Leg het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan in circa 2 uur gaar op een lage stand.

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail