Gegrilde entrecote met bosuitjes en kruidenkaas

Een heerlijk hoofdgerecht die je op de grillpan kunt maken. Samen met bijvoorbeeld gekookte peultjes en gepofte aardappelen een heerlijke maaltijd. Het recept voor de gepofte aardappelen  kun je vinden via de link: Gepofte aardappelen met Griekse yoghurt. 

Dit recept is voor 4 personen en bevat 404 Kcal, 44 gr eiwit, 24 gr vet en 3 gr koolhydraten.


Wat heb je nodig

8 lente/bosuitjes; 4 entrecotes (ribeye); zout; 2 knoflooktenen; 4 el verse kruidenkaas en 1/2 el zonnebloemolie.

Aan de slag

Verwijder de wortels en het buitenste vliesje van de uitjes. Verwijder ook het lelijke gedeelte van het groene loof. Bestrooi het vlees naar smaak met zout. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Maak de knoflooktenen schoon, hak ze in kleine stukjes en roer door de kruidenkaas,

Smeer de grillpan in met olie. Verhit de pan. Temper de hittebron en gril de uitjes enkele minuten. Draai ze regelmatig om. Leg de uitjes in een schaal en dek ze af om ze warm te houden.

Verhit de pan opnieuw en voeg eventueel nog wat olie toe. Temper de hittebron en gril de entrecote aan beide kanten. De grilltijd varieert van 2 minuten per kant (voor rood vlees) tot 6 minuten per kant (voor doorbakken vlees). Verdeel de entrecote op borden. Leg er 2 bosuitjes op en schep er een lepel kruidenkaas bovenop.

Heerlijk met gekookte peultjes en gepofte aardappelen.

Terug naar het overzicht

 

Opbellen
E-mail