Hoe overleef ik het feestgedruis?

Vastenavond … wat een tijd!

Bij ons, in Bergen op Zoom, wordt uiteraard ook Carnaval gevierd.. Wij zeggen: Vastenavond en Bergen op Zoom wordt dan omgedoopt tot "Krabbengat".  Deze Vastenavond periode start hier al 3 weken voor de officiële datum met het Neuzenbal. 

Een lange periode voor als je op je gewicht let en je wilt afvallen. Bijna niet te doen zou je denken. 

Dus voor al die "krabbe" heb ik wat tips om die weken te overleven...

Tekening-vastenavond-muziekband


Optie 1: is thuis blijven en verder je ding gewoon blijven doen.
Optie 2: je onderdompelen in dit fantastische feest, maar ja, de consequenties hiervan zijn niet zo heel erg goed voor je gewicht, als je dan alles eet en drinkt.
Optie 3: Neem de gulden tussenweg. Ik zal je een aantal tips geven.

Wat ga je eten?

Om te beginnen leg je een goede bodem. Neem een eiwitrijke maaltijd. Je mag/kunt iets nemen met groenten aangevuld met een product van SLIMdiet. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor vlees/vis met groenten, flinke omelet met groenten enz.

Wat ga je drinken?

En wat drink je dan als je weg bent?
Het beste is om helemaal geen alcohol te drinken, maar ja...als je dan toch wilt drinken kies dan voor een drankje met de minste koolhydraten, ga dan voor droge witte wijn of een mixdrank van een light drank met een sterke drank.
Wil je toch graag bier drinken, ga dan voor een mix met bier en water (een Jantje). En drink tussendoor eens extra water. Dat helpt ook.

Tussendoor snacken?

Drinken van alcohol geeft trek om wat te eten. Dit weten we allemaal. Neem eiwitrijke snackjes mee, bijvoorbeeld gehaktballetjes, stukjes kaas, noten zoals amandelen, hazelnoten en walnoten. En wat te denken van een SLIMdiet reep!

Een snelle hap?

Als afsluiting van een avondje kroegentocht...
Ga je na afloop nog een snelle hap scoren?  Ga in ieder geval niet voor gepaneerde snacks, zoals kroket, bitterballen. De minste koolhydraten zitten er in een gehaktbal of frikandel. (gek he?) Shoarma zonder broodje kan natuurlijk ook. Misschien aangevuld met een salade? Eet in ieder geval geen friet of brood. Deze zitten bomvol koolhydraten.

Ga genieten van deze dagen, ga ik ook doen.

Oudoe! ...agge mar leut et :)


Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail