BLOG - Tips en weetjes over gezond afvallen

Verantwoord afvallen

De Kerstdagen zijn weer voorbij, evenals het oudjaar/nieuwjaar. 

Met al hun gezelligheid van kerstdiners, oliebollen, biertje, wijntje hier en daar. Heb jij goede voornemens gemaakt? 

Je kleding zit wat strakker, dáár moet aan worden gewerkt! 

Maar hoe doe je dat? Verantwoord afvallen?

                              Meer lezen ...

man-met-een-te-krappe-bloes-aan
4 Tips om op gewicht te blijven in de Herfst- en Wintermaanden

Het volgende jaargetijde dient zich inmiddels weer aan: DE HERFST. 

De dagen worden korter en we hebben/krijgen minder energie. We krijgen meer zin in ander eten: de Hollandse stamppotjes, stoofpotjes en wat al niet meer. Toch is de Herfst juist hét moment om bewuster met je voeding bezig te zijn. Je kunt prima afvallen en op een gezond gewicht blijven ondanks de vele uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Het begint bij het herkennen van de belangrijkste uitdagingen die bij een Herfstseizoen horen. Daarom hierbij 4 tips die je op weg kunnen helpen.

                                   Meer lezen...

Bos-in-herfstkleuren
Afvallen na je vakantie? 7 tips om op je ideale gewicht te komen

Zomer, zon, eten, drinken, eindeloos genieten van je vakantie en … afvallen ná je vakantie. Oeps! Waarom? 

Omdat bij thuiskomst de weegschaal niet zo aardig voor je is en je shirts en broeken (net iets) té strak zitten. Maar de vakantie was fantastisch! Alle tijd voor je gezin. Leuke uitstapjes gemaakt, luieren op het strand en aan het zwembad, een wijntje en biertje op het terras, uitgebreid ontbijt met croissants en verse jus d'orange. Lang tafelen 's-avonds met heerlijk eten en als afsluiting een heerlijk toetje. Gezellig en ontspannend tegelijk.

                               Meer lezen …


Quote-aankomen-in-gewicht-in-vakantieperiode


7 Tips wat je beter bij warm weer kunt eten en drinken

Zodra de mussen van dak vallen wordt het voor iedereen een uitdaging om de dag een beetje door te komen. En dan moet er ook nog eens gekookt worden! Voor velen een lastige uitdaging, want zodra de thermometer 30 aantikt, eten we eigenlijk liever non-stop waterijsjes. De eetlust is niet iets om over naar huis te schrijven. We knallen het liefst op ons terrasje of in onze tuin neer voor een verkoelend biertje of wijntje om de werkdag af te sluiten voordat we gaan koken. Want wat moet er in vredesnaam op tafel komen met dit warme weer?

Meer lezen ...

Vrouw-eet-stukje-champignonAfvallen lukt niet, de 7 meest voorkomende redenen

Je bent gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Je zou denken, dat je nu echt gewicht moet verliezen. Toch lukt het afvallen niet. Je hebt alles geprobeerd, maar de weegschaal is niet erg aardig voor je. Herkenbaar? Je bent echt niet de enige. Wil jij weten waarom het afvallen bij jou niet lukt? Lees dan snel verder en ontdek de 7 meest voorkomende redenen waarom het afvallen niet lukt.

Meer lezen ...

vrouw-op-weegschaal5 Tips voor de warme dagen

De laatste dagen zijn de temperaturen in Nederland naar tropische hoogte gestegen. De één vindt het fantastisch, voor de ander kunnen deze temperaturen niet snel genoeg weer gaan dalen. Volgens mij zijn wij, Nederlanders, het volkje wat het meeste klaagt over het weer. Al snel hebben wij er een oordeel over, te veel regen, storm, te hoge temperaturen, het wordt tijd dat er wat regen valt want de natuur snakt er naar en ga zo maar door. Gelukkig is het weer iets waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen, want op één lijn gaan wij toch niet zitten. Om dan toch die warme dagen goed door te komen, heb ik enkele tips voor je op een rijtje gezet.

                                                            Meer lezen...

zonovergoten-strand-met-thermometer-in-het-zandJippie...de zomer begint

Ik bedoel dus de meteorologische zomer. 

Officieel begint de zomerperiode op 21 juni. En dat is het dus vandaag. 

Het weer is een beetje wisselvallig de laatste tijd en ik ook. Want nog steeds hangt de kapstok bij mij vol met jassen en vesten. Die ene dag is het stralend weer, de andere dag komt het met bakken uit de hemel. Pluutje bij de hand, want die kun je toch echt niet missen. En wat te denken van die zomerstress! Help … ik ben nog niet “zomerproof”. Niet mijn gewicht, maar ook niet mijn benen. 

                                                             Meer lezen...

Teenslippers-zonnebrillen-op-strandlaken-begin-van-de-zomerVeel mensen onderschatten nog steeds het nut van water drinken tijdens het afvallen. Voldoende water drinken is heel belangrijk om succesvol af te vallen én je gewicht op peil te houden! Én er zijn nog meer redenen. 

Naast een aangepast voedingspatroon is het drinken van water belangrijk om je gezond en fit te voelen. De eiwitten, koolhydraten en vetten zijn belangrijke bouwstoffen uit je voeding. Daarnaast neemt water een belangrijke plaats in en zou water ook de basis moeten zijn van je vochtinname. Maar waarom? Wat maakt water zo bijzonder? Daarom 5 redenen op een rijtje waarom water bijdraagt aan een gezond lichaam. 

                                                            Meer lezen...

Kan-met-water-die-uitgeschonken-wordt-in-een-glas
Mijn 3 favoriete recepten

Wat gaan we eten vandaag? Een vraag die je misschien wel wekelijks hoort. Het valt ook niet mee om iedere keer weer een gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. En erger nog … Wat voor heerlijks ga ik maken als er vrienden komen eten? Iets om toch over na te denken. Ook ik bedenk me iedere keer weer wat het moet worden.  Er zijn natuurlijk wel favoriete recepten die ik heb, maar die kun je natuurlijk ook niet oneindig blijven serveren. Inmiddels heeft onze vriendenkring mijn favorietjes wel gegeten. Tijd om deze recepten dus met jullie te delen.

Meer lezen...


Feestelijk-gedekte-tafel-voor-een-etentje


7 zomervakantie tips voor jou

De vakantieperiode is weer in aantocht. Sommigen profiteren van de extra vrije dagen, zoals Hemelvaart en Pinksteren. Een heerlijke periode om nog net even voor de grote uittocht te genieten van je welverdiende vakantie. Als dit tenminste mogelijk is met schoolgaande kinderen en de vakantieplanning op je werk. De voorbereidingen voor de vakantie zijn minstens zo gezellig. Vakantieland of -plaats uitzoeken. De reis plannen …  En dan die zomerstress, bikinistress of hoe jij het wilt noemen.

Meer lezen ...

Strand-met-strandbal-zonnebril-parasol


Er is niets zo vervelend als vocht vasthouden. Zeker al je gewicht wilt verliezen. Heb je heel de week goed je best gedaan en dan is er nog geen gewicht af. En ja, mij is dit ook overkomen. Gefrustreerd stap je de weegschaal af, want je gewicht is hetzelfde gebleven of zelfs meer. Nou ja zeg! Gelukkig kunnen we het vocht in je lichaam meten en vergelijken met de vorige weging. Maar toch, … dat kleine stemmetje in je achterhoofd is het er niet mee eens en blijft maar zeggen dat je gewicht niet dalende is. 

Meer lezen ...

Tekening-van-voet-en-een-opgezette-voet-door-vasthouden-vocht
5 tips voor het zomergewicht

De wintermaanden liggen al weer even achter ons. Lente en daarna de zomer kondigen zich aan. Zelf vind ik deze jaargetijden de heerlijkste van het hele jaar. De zon gaat weer schijnen, heerlijk buiten zitten en genieten van zon en natuur. Erop uit trekken met de fiets, terrasje pakken... Wat is het leven toch mooi :)                                                                                                                      

Meer lezen …

Blauwe-lucht-met-zomerbloesem-en-vogelhuisje 

Koningsdag met paprika-tomatensoep    

Het is bijna Koningsdag.

Hét oranje feest van Nederland. En dat wordt natuurlijk gevierd met allerlei festiviteiten door het gehele land. Heb jij je oranje outfit al klaarliggen? Ik wel! Uitbundige outfit of ga jij voor het simpele? Ik ga op pad met mijn oranje sjaal. En die sjaal kan makkelijk over mijn jas, want helaas zijn de weersvooruitzichten niet zo gunstig om zonder jas op pad te gaan. Het weer wordt in ieder geval geen spelbreker om er een gezellige Koningsdag van te maken.

Meer lezen...

Oranje-met-nederlandse-vlag-met-koningsdag7 Heerlijke koolhydraatarme dressings

De Paasdagen staan voor de deur én de zomer komt eraan!

Ik kan me zo indenken dat er tijdens dit Paasweekend de BBQ uit de schuur wordt gehaald. Hier passen natuurlijk ook heerlijke salades bij mét dressing.

En daar wilde ik het nu eens over hebben met jullie. De dressings! Om zelf die dressings te maken geef ik je hierbij 7 heerlijke recepten voor koolhydraatarme dressings.

Meer lezen...

Bovenaanzicht-van steengrillen-gedekte-tafel-met-diverse-gerechten


 

4 Heerlijke koolhydraatarme Paasrecepten

Het Paasweekend staat bijna voor de deur en dat staat meestal garant voor lekker eten met familie en vrienden. Hou jij van het Paasontbijt of liever een Paasbrunch? Maar heb je geen zin om na de Paasdagen kilo's zwaarder te zijn? Lees dan even verder, want hier zijn 4 heerlijke koolhydraatarme recepten voor jou. Gemakkelijk en simpel te maken. Zo kom je de Paasdagen wel door!

Meer lezen...

Blauwe-lucht-met-boom-met-paaseitjes


Eetbuien … wat nu?

Heb jij ook weleens het gevoel dat je alles wilt eten wat los en vast zit? Je wilt alleen lekkere dingen eten en het liefst zoet. 

Dit noemen we emotie eten, de welbekende eetbuien. Je weet dat het verkeerd is. Eigenlijk wist jij dit al toe je die zak snoep aan het leeg eten was. Je krijgt zo’n eetbui omdat je bijvoorbeeld eet uit verveling, van verdriet of vanwege stress.

Mijn tips die hoe je hiermee om kunt gaan.

Meer lezen...

Vrouw-eet-met-grote-lepel-chocoladesaus-uit-komHoe blijf ik op gewicht?

Yes! Na een periode van gewichtsverlies heb ik mijn streefgewicht bereikt! Tijd om achterover te leunen? Hoe zorg ik er voor dat ik niet ongemerkt steeds meer aankom?

Achterover leunen? Nou nee! Het is nu zaak om die verloren kilo's er af te houden. De vraag “hoe blijf ik op gewicht” krijg ik steeds weer gesteld in mijn afslankpraktijk. Daarom vond ik het tijd om eens de 10-in-balans-tips met jullie te delen.

Meer lezen...


Tekening-mensenlichaam-in-yogahouding


Kan ik afvallen met onregelmatige werktijden?

Je wilt afvallen maar heb onregelmatige tijden. Afvallen valt niet mee … laat staan als je ook nog eens onregelmatig werkt met avonddiensten en nachtdiensten. Niets is onmogelijk natuurlijk. En kun je het SLIMdiet concept met onregelmatige tijden ook volgen?

Natuurlijk is dat mogelijk. Je moet wel wat aanpassen in je voedingspatroon en vindt jij dit moeilijk, dan help ik je daarbij.

Meer lezen...

 

Quote-over-werken-in-nachtdienstenZin om weer eens wat anders te eten?

O jee! Heb jij dat ook? Je wilt gewicht verliezen en je gaat koolhydraatarm eten. Wanneer je aan het lijnen bent, lijkt het wel of al het "verboden" voedsel extra heerlijk ruikt.De broodjes als je langs een bakker loopt... Langs de snackbar en je ruikt de friet al van ver... En blader je in een tijdschrift? Dan zie je alle heerlijke gerechten voorbijkomen en in de etalages zie je van alles en nog wat!

Meer lezen...

Schaal-met-nasiWin een 1-daags proefpakket van SLIMdiet

Even wat anders..

Ben jij een puzzelaar? Of niet, dat kan ook natuurlijk. Maar wil je wel eens wat winnen? Doe dan nu mee met de woordpuzzel. Onder de juiste inzendingen verloot ik een 1-daags proefpakket van SLIMdiet. Hierin zitten enkele producten van SLIMdiet die je kunt proeven. 

Meer lezen...

Heer-en-dame-op-fiets-van-slimdiet
Hoe overleef ik het feestgedruis?

Bij ons, in Bergen op Zoom, is het van 2 maart t/m 5 maart carnaval. Wij zeggen: Vastenavond. Deze periode start hier al 3 weken voor de officiële datum met het Neuzenbal en wel op zaterdag 9 februari. Een lange periode voor als je op je gewicht let en je wilt afvallen. Bijna niet te doen zou je denken.

Dus voor al die "krabbe" heb ik wat tips om die weken te overleven...

Meer lezen...

Vastenavend-tekening-dweilband


 

Informatie-proefmiddag SLIMdiet

Het leek mij een leuk idee om eens een proefmiddag te organiseren.

Er zijn zoveel manieren én meningen over afvallen: calorieën tellen, koolhydraatarme voeding, met "shakes"...… maar daar behoort SLIMdiet dus niet toe. SLIMdiet is niet afvallen met shakes (zoals men wel eens denkt) maar volwaardige maaltijden. Alleen onze maaltijden zitten boordevol eiwitten en dit is hét geheim om op een doeltreffende en snelle manier gewicht te verliezen.

Meer lezen...

Introductiedoos-slimdiet-met-alle-smaken


Even voorstellen

Mijn naam is Anrieta.

Ik begeleid dames en heren tijdens hun afslanktraject en ondersteun hen naar een gezondere levensstijl. Gewicht verliezen kan moeilijk zijn, maar is niet onoverkomelijk.. Ook wanneer het streefgewicht is behaald kan men altijd een beroep op mij doen.

Waarom ik begonnen ben met deze begeleiding?

Meer lezen...

Anrieta-slimdiet-coach-afslankpraktijk-perfectpower


 
 

Opbellen
E-mail