Afvallen in Bergen op Zoom

 

Waarom wil je afvallen?

Een reden om af te vallen is meestal omdat je overgewicht hebt. Overgewicht wordt veroorzaakt door een te grote hoeveelheid vetweefsel in het lichaam. Dit is bijna altijd het gevolg van meer energie innemen dan je verbruikt. Verkeerde voedingsgewoontes, teveel tussendoortjes, suiker, snoep en frisdrank, maar ook te weinig lichaamsbeweging zijn de belangrijkste oorzaken van overgewicht. 

Hoe weet je of je overgewicht hebt? De richtlijn die hiervoor wordt gehanteerd is de BMI (body-mass index).. Jouw BMI kun je berekenen door:  je gewicht in kg delen door je lengte in het kwadraat. Heb jij je BMI berekend? Kijk dan even in onderstaand overzicht of je een gezond gewicht hebt.

tekening-vanaf-rug-gezien-van-dame-voor-en-na-afslanken


BMI minder dan 18,5 

BMI tussen 18,5 - 24,9 

BMI tussen 25 - 29,9 

BMI tussen 30,0 - 39,9 

BMI van meer dan 40 

Ondergewicht : Belangrijk om je gewicht te laten toenemen.

Gezond gewicht: Prima. 

Overgewicht: Gewicht verliezen is aan te raden.

Obesitas: Gewicht verliezen is noodzakelijk en beter voor je gezondheid. 

Morbide Obesitas: Je gewicht is veel te hoog en kan gevaar opleveren voor je gezondheid 


Waarom eiwitrijke voeding?

Eiwitrijke voeding biedt uitkomst in de strijd tegen de overtollige kilo's. Ons dagelijks voedingspatroon bestaat uit koolhydraten, vetten en eiwitten. De vetten en koolhydraten hebben wij vooral nodig als energiebron. De eiwitten zijn bouwstoffen voor onder andere de spieren, haren en huid.

Wanneer je veel extra eiwitten gaat eten en de koolhydraten (suikers) en vetten achterwege laat, zal je lichaam natuurlijk eerst de voorraad koolhydraten opmaken. Wanneer deze koolhydraatreserve op is, zal het lichaam overschakelen op het verbranden van je vetten. Je neemt namelijk geen koolhydraten meer tot je, dus je vetreserves worden aangesproken. Wanneer je overgewicht hebt is dat geen probleem, die vetreserves zijn aanwezig.

Wil je rigoureus breken met je bestaande voedingspatroon en minder koolhydraten gaan eten? Lees dan nog even verder!

Waarom helpen eiwitten bij het afvallen?

-   Geeft verzadigd gevoel
-   Stimuleert de vetverbranding
-   Zorgt voor behoud van spierweefsel
-   Stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Al deze punten helpen jou bij je strijd tegen de kilo's! Alle SLIMdiet producten bevatten veel eiwitten en zijn laag in koolhydraten en vetten. Op deze manier wordt je lichaam gedwongen om lichaamsvet te verbranden.

Slimdiet-voorbeeld-van-producten


Ga voor meer informatie over SLIMdiet naar: Afslankpraktijk

 

Opbellen
E-mail